Spaghetti av squash

squashspaghetti-tallerken

 

I hagen har vi hatt overflod av squash i lengre tid, men etter at jeg oppdaget denne velsmakende måten å bruke dem på, har jeg virkelig fått avsetning for dem.

spaghettimaskin

 

Denne maskinen har revousjonert mitt kjøkken. Med den forvandler jeg en eller flere squash til lange spaghettilignende tråder på rekordtid. Maskinen kan også brukes til rotfrukter og lar du barna hjelpe deg kan du være sikker på at de også spiser resultatet.

Har du ikke en maskin som denne, går det fint å bruke en gulrotskreller og skrelle hele squashen i tynne “krøller” på langs.

 

Spaghetti av squash

Dette trenger du:

  • 1/2 – 1 hel squash pr. person (!) Take my word for it, dette kommer til å gå unna, så lag mer enn du tror du trenger.
  • Spaghspiralmaskin eller potetskreller/gulrotskreller
  • salt og pepper
  • fløte av et eller annet slag (fra melk, eller havrefløte, eller kokosmelk eller hjemmelagd cashewfløte)

spaghetti i kjelen

Slik gjør du:

  • Skrell bort det grønne skallet med en gulrotskreller ( dette er ikke nødvendig, men gjør det ferdig resultatet mer likt spaghetti på farge).
  • Lag spaghettitråder med en maskin som nevnt ovenfor eller bruk gulrotskreller på langs av squashen.
  • Ha resultatet i en tørr kjele og sett denne på middels varme. Tilsett litt salt og rør forsiktig om.
  • La det safte seg og kok inn litt av kraften om det kommer ut mye vann. Det hele går fort, tar maks 5 minutter før squashen er ferdig “kokt”.
  • Tilsett fløte og kvern over litt pepper og kok opp. Server.
  • Smaker godt som tilbehør til det meste, eller som egen rett tilsatt litt god pesto. (se bildet nedenfor)

spaghetti m:pesto