Skuddsikker egge-chai

Chai-kopp

 

Det hender at jeg trenger å spise noe som går kjapt og samtidig inneholder nok til å holde meg gående et par timer til. Særlig om morgenen, når alle skal ha mat, både i fjøset og inne. Mine amerikanske Paleo-venner har lenge sverget til sin “bullet proof coffee” (kaffe med smør eller annet fett) i slike situasjoner, og jeg må innrømme at det fungerer. Det holder meg gående akkurat så lenge at jeg kan få alt det praktiske unna, og likevel ha krefter igjen til å lage meg et skikkelig måltid mat som da blir en seinfrokost eller tidliglunsj.

Mine danske venner sverger til sin egge-latte (kaffe med fett og egg) når de trenger et lite måltid i farta eller vil “spise” noe lett før de skal trene. Det har jeg lenge hatt lyst til å prøve, fordi jeg likte det at egget bidrar med noe godt protein i tillegg til fettet. Men så har jeg ikke riktig visst hvordan jeg skulle gjøre det rent praktisk, det der med å blande rått egg i en latte høres jo ikke helt enkelt ut…

Det har også holdt meg litt tilbake at jeg i grunnen ikke er så glad i kaffe (!). Dessuten er jeg homeopat og liker å holde koffein-inntaket på et minimum. Jeg hadde derfor rukket å gå noen dager og fundere på om jeg kunne lage en tilsvarende drikk basert på te, da den danske bloggeren Chocolate & spinach la ut en oppskrift på egg-latte basert på grønn te.

Jeg har laget min egen versjon basert på en krydderte fra Celestial Seasonings, og dette har blitt min nye morgenfavoritt. Det hender jeg tar meg en kopp på ettermiddagen også, hvis det blir for lenge til middag. Ikke la deg skremme av det der med egget, det kan høres merkelig ut, men det smaker faktisk godt.

 

Skuddsikker egge-chai

Dette trenger du:

Slik gjør du:

 • Legg teposen i et stort krus (det bør romme 5 dl) og hell over 1,5 dl kokende vann. La de stå og trekke mens du lager resten.
 • Ha smør og cocosa i en mixer, hell på 3 dl kokende vann og knekk egget oppi.
 • Mix det hele i 30 sekunder. JA jeg mener at du skal mixe det en stund, for ellers vil det skille seg etterpå. Det er også viktig at vannet er skikkelig varmt.
 • Plukk ut teposen fra kruset (du kan også la den bli liggende om du vil ha kraftigere tesmak) og tilsett steviadråpene.
 • Hell eggeblandingen over i tekruset og topp med kanel eller muskat om du vil.

 

Comments

 1. Dette ser flott ut! Tror jeg må prøve også, men da uten smøret. Eggedosischai?

  • Det går sikkert fint uten smør, Kristin. Du kan øke mengden cocosa, eller bruke noe annet fett (kokosmelk?). Det er nok viktig med fetti. Tåler du forretsen Ghee?

 2. Eg forsøker å få i meg eit par rå eggeplommer om dagen, men har til no berre hatt dei oppi eit glas med vatn. Denne metoden høyres betre ut!
  Kva med å ha eit par ss heimelaga kjøttkraft oppi i tillegg? Ev ei ts gelatin.. Meir fett!

  • Enig med deg, Marita – klart mye bedre måte å få i seg eggeplomme på. Mer fett er absolutt mulig, dette er en ganske liten fettdose. Amerikanerne bruker opptil 2-3 ss, så det er bare å prøve seg frem. Jeg tror godt du kan prøve med litt kraft også, men da kanskje heller med grønn te eller utre-te, kan liksom ikke helt se for meg chai og kraftsmak, men hører gjerne fra deg hvordan det går! Kan hende gelatin er bedre, bruker du “gras-fed” type? Har ikke erfaring med den til varmt, men prøver gjerne. Håper du deler dine erfaringer her – jeg er alltid åpen for forbedringer!! 🙂