Sjokolade med pinjekjerner, salt og chili

saltsjokolade- vanligst

Det fine med mørk sjokolade er at den passer både til søte og salte smaksvarianter. Ristede pinjekjerner har en deilig, fyldig smak som egner seg godt til salte smaker. Her har jeg valgt ristede pinjekjerner med maldonsalt, chili og nigellafrø. En blanding som er populær også hos folk som ikke er spesielt glad i mørk sjokolade.

Har du ikke pinjekjerner kan du bruke gresskarkjerner eller solsikkekjerner. Du kan også blande disse om du vil.

 

Sjokolade med pinjekejrner, salt og chili

Dette trenger du:

  • 100 gram mørk sjokolade (minst 80%)
  • 1 ts kaldpresset cocosa
  • En god klype maldonsalt eller annet “flaksalt”
  • En knivspiss chilipulver
  • 1 ts Nigellafrø – små, svarte velsmakende frø, jeg kjøper mine i en asiabutikk.
  • 5 dl pinjekjerner

Slik gjør du:

  • Gjør klar et brett eller en et stekebrett med bakepapir på som du kan bre den ferdige sjokolademassen ut over til slutt.
  • Rist pinjekjernene i tørr stekepanne på middels varme. Rør om av og til og rist til de blir lett gyldne. Pass på så de ikke brenner seg og blir svarte. Ta panna av varmen og ha pinjekjernene over i en bakebolle.
  • Del sjokoladen i ruter og legg dem i en kjele sammen med cocosa.
  • Sett kjelen i en større kjele med varmt vann (unngå å få vann i sjokoladen!) – det som kalles vannbad, eller smelt sjokoladen ved å ha kjelen direkte på plata ved veldig lav temperatur. Tilsett maldonsalt, chili og nigellafrø og rør om.
  •  Når sjokoladeblandingen er smeltet, helles den over pinjekjernene i bakebollen.
  • Bland godt og fordel innholdet så jevnt som mulig utover bakepapiret som du allerede har gjort i stand.
  • Sett brettet med sjokoladepinjekjernene kjølig, gjerne i kjøleskapet, til sjokoladen stivner. Minst 1/2 time.
  • Del sjokoladepinjekjerneblandingen i biter med kniv eller pizzaskjærer og servér.