Sjokolade med hasselnøtter og mandler

honningglasert sjok - vanlig

 

Dette er blandingen som får tennene til å løpe i vann. Som kan plukke deg opp etter en slitsom treningsøkt eller trøste deg i sofakroken når du er sliten, eller verden går deg i mot. Du lager en porsjon fortere enn svint – og avsetningen er overhode ikke noe problem. Enten fortærer du det hele selv i løpet av noen få dager, eller du deler med noen du er glad. (Eller bitene forsvinner aldeles av seg selv straks du snur ryggen til 😉

 

Sjokolade med hasselnøtter og mandler

Du trenger:

 

hasselnøtter i klede

hasselnøtter-ristet i panne

 

 

 

 

 

 

 

 

Slik gjør du:

  • Gjør klar et brett eller en et stekebrett med bakepapir på som du kan bre den ferdige sjokolademassen ut over til slutt.
  • Rist hasselnøtter og mandler i tørr stekepanne på middels varme, gjerne hver for seg om du har tid. Rør om av og til og rist til de får litt farge, evt det lukter behagelig av nøtter. Pass på så de ikke brenner seg og blir svarte. Ta panna av varmen og ha nøttene over i en bakebolle.
  • Om du har ristet hasselnøttene for seg, kan du gni dem i et kjøkkenhåndkle for å fjerne mest mulig av skallet. Da blir smaken enda bedre. Har du dårlig tid, rister du nøttene samlet og beholder skallet på.
  • Del sjokoladen i ruter og ha det i en kjele sammen med cocosa.
  • Sett kjelen i en større kjele med varmt vann (unngå å få vann i sjokoladen!) – det som kalles vannbad, eller smelt sjokoladen ved å ha kjelen direkte på plata ved veldig lav temperatur. Tilsett steviadråpene og saltet og rør om.
  • Når sjokoladeblandingen er smeltet, helles den over nøttene i bakebollen.
  • Bland godt og fordel innholdet så jevnt som mulig utover bakepapir som du allerede har gjort i stand.
  • Sett brettet med sjokoladenøttene kjølig, gjerne i kjøleskapet, til sjokoladen stivner. Minst 1/2 time.
  • Del sjokoladenøtteblandingen i biter med kniv eller pizzaskjærer og servér.

* I stedet for steviadråper med sitronsmak, kan du bruke ca 12 vanlige steviadråper med vanilje og tilsette revet skall av sitron og/eller appelsin  (husk å vaske frukten før du river, og bare rive det gule eller orange, da det hvite smaker bittert).