Sjokolade med glaserte nøtter

nøtter med sjokolade-blandet

 

En skikkelig luxussjokolade med ristede, honning-glaserte nøtter og en touch av bringebær og vanilje. Denne blandingen har jeg brukt som vertinnegave eller fødselsdagssnacks og med de litt søte nøttene, faller den i smak hos de fleste.

 

Sjokolade med glaserte nøtter

Dette trenger du:

Slik gjør du:

  • Lag en porsjon honning-glaserte nøtter og la dem avkjøles litt i formen før du har dem over i en bakebolle.
  • Gjør klar et brett eller en et stekebrett med bakepapir på som du kan bre den ferdige sjokolademassen ut over til slutt.
  • Del sjokoladen i ruter og legg dem i en kjele sammen med cocosa.
  • Sett kjelen i en større kjele med varmt vann (unngå å få vann i sjokoladen!) – det som kalles vannbad, eller smelt sjokoladen ved å ha kjelen direkte på plata ved veldig lav temperatur. Tilsett steviadråper og salt. Når sjokoladeblandingen er smeltet, helles den over nøttene i bakebollen.
  • Bland godt og fordel innholdet så jevnt som mulig utover bakepapiret som du allerede har gjort i stand.
  • Sett brettet med sjokoladenøttene kjølig, gjerne i kjøleskapet, til sjokoladen stivner. Minst 1/2 time.
  • Del sjokoladenøtteblandingen i biter med kniv eller pizzaskjærer og servér.