Kokosmelk – hjemmelaget

Kokosmelk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjemmelaget kokosmelk

Kokosmelk er kjekt å ha i mange sammenhenger. Lager du den selv, blir det både billigere og bedre. Dessuten er det lett å få det økologisk, ettersom økologisk kokosmasse er tilgjengelig fra de fleste helsekostforhandlere . Den tåler å ligge lagret en stund i kjøkkenskapet (til du plusetlig får bruk for den). Og sist, men ikke minst, slipper du å bruke noe fra en hermetikkboks med plastbelagt innside.

 

Dette trenger du:

(oppskriften tilsvarer ca 1 boks kokosmelk)

  • 3/4 kopp / 1,8 dl  økologisk kokosmasse
  • 1 1/4 kopp / 2 dl varmt vann
  • nøttemelkpose, et klede eller et rent kjøkkenhåndkle
  • 1 glass (gjerne med lokk) til å ha den ferdige melken i

 

Slik gjør du:

  • Mål opp kokosmasse og ha det i en matmølle eller hurtugmikser.
  • Tilsett det kokende vannet og miks blandingen på full speed i minst 3-5 minutter (litt avhengig av hvor kraftig mikser du har).
  • Legg nøttemelkposen eller klede over åpningen på glasset og dytt midten et stykke nedi glasset.
  • Hell innholdet i mikseren over nøttemiksposen/kledet og la kokosmelken renne ned i glasset.
  • Vri nøttemiksposen/kledet godt til slutt så du får ut all kokosmelken.
  • Lakgre kokosmelken i kjøleskapet til du skal bruke den.
  • Fibrene som blir igjen i posen/kledet, gir jeg til hønene, men du kan godt bruke dem som ekstra fiber i kjeks, knekkebrød, vafler osv.