Damedugnad med glaserte nøtter

Glaserte nøtter m.m.

 

Forrige helg hadde jeg dugnad med stor D. Skikkelig Damedugnad der vi flytta en haug med gamle takstein, knuste dem med stor iver og fryd og fylte opp en fordypning bak fjøset. Og så feiret vi med rosa champagne, dragefrukt og glaserte nøtter (og noe annen deilig mat som vi kan snakke om en annen dag – med oppskrifter selvølfelig 😉 De glaserte nøttene ble en stor hit, så jeg lovet å legge ut oppskrift, den kommer her:

 

Glaserte nøtter

Dette trenger du:

  • 5 dl nøtter – jeg lagde med bare pecan til Damene, en blanding av pecan-, hassel- og paranøtter til sjokoladeblandingen du kan se oppskriften på her.
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ss flytende honning eller rå agavesirup
  • 1/2 ts salt

glaserte nøtter

 

Slik gjør du:

  • Bland alle ingrediensene godt i en bolle.
  • Hell dem i et ildfast fat.
  • Stek dem i ovnen på 175 grader C i 15-20 minutter (ovner er litt forskjellige, så følg med så de ikke blir brendt)
  • Rør om et par ganger underveis i stekingen.
  • La nøttene kjøle seg ned litt før du serverer dem, eller bruker dem videre i annen mat.

glaserte-ferdig

Comments

  1. Christine says:

    Endelig fant jeg veien inn her – det vakke dumt:-) Liker bloggen veldig godt og elsker små historier og tanker rundt rettene:-)
    Superhyggelig dugnad og kjempegode nøtter, suppe og tilbehør. Likte også veldig godt den rosa champagnen!!!! 🙂
    Kjente det godt i kroppen i maaaange dager etterpå – me like!
    Gleder meg til å prøve ut diverse oppskrifter og hente ennå mer inspirasjon fra deg:-)

    • Så hyggelig, Christine – glad du fant veien hit til bloggen, og tusen takk for at du kom og var med på dugnaden! Det ble så fint her etter at dere alle hadde tatt i et tak. Og JA den rosa champagnen gjør susen 🙂

      Håper vi sees igjen snart – i mellomtiden er du hjertelig velkommen til å hente inspirasjon her, blir så glad når noen har glede av det jeg legger ut 😀