Frokostblanding

Frokostblanding-vanlig

 

Frokostblanding er en ting det virkelig kan lønne seg å lage selv. Jeg snakker da ikke bare om den økonomiske siden av saken, selvom det selvfølgelig er skikkelig lønnsomt å lage sin forkostblanding selv! Vel så viktig er det at en selvlaget frokostblanding gir deg full kontroll på både sukkerinntak og blodsukker. Visste du for eksempel at mange av ferdigblandingene inneholder like mye sukker som kaker, kjeks eller marengs? Dessuten er de ofte fulle av hvitt mel-varianter og totalt tomme for fiber.

Hemmeligheten i er god frokostblanding er å riste ingrediensene. Du kan gjøre dette i en tørr stekepanne, men det tar både tid og tolmodighet å passe på så det ikke svir seg. Da er det lettere å riste ingrediensene på en pate i stekeovnen.

 

Frokostblanding

(uten gluten, melk eller sukker, men med noe honning)

Dette trenger du:

  • 150 gram hasselnøtter
  • 150 gram mandler
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 8 dl glutenfrie havregryn (kan byttes ut med mere nøtter og gresskar- eller  pinjekjerner)
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 dl honning (du kan bruke mindre honning. For eksempel 1/2 dl og så tilsette vaniljestevia)
  • 1/2 dl varmt vann
  • 1/2 dl smeltet cocosa
  • evt. et par never rosiner, litt tørkede epler i biter el.l. om du vil.

 

Frokostblanding - til langpanne

 

Slik gjør du:

  • Hakk nøttene grovt og ha dem i en bolle
  • Tilsett kjerner og frø og bland godt.
  • Rør honning og cocosa ut i det varme vannet og tilsett kanel og ingefær.
  • Bland det våte i det tørre og rør godt rundt.
  • Hell alt i en langpanne og sett den på midterste rille i stekeovnen.
  • Stekes ved 150 grader i omtrent 30-45 minutter.
  • Rør om flere ganger underveis, så blandingen ikke svir seg.
  • Avkjøl blandingen godt
  • Tilsett trøket fruk om du vil ha dette.
  • Oppbevares i tett glass eller boks og gjerne på et kjølig sted.

Comments

  1. Karen Marie says:

    Hei Gunnhild!
    Denne vil jeg prøve!
    Hilsen Nuffe