Supersunne, saftige og deilige brownies

(Som er uten gluten, egg, melk, mel, sukker og samtidig er blodsukkerstabiliserende )

 

 

 

 

 

ca 3 dl walnøtter
2 bokser (ca 450 gram) kokte kidneybønner (røde bønner)
2 ss chiamel *(males i elektrisk kaffekvern eller liten mikser)
1 ts steviapulver
1 ¼ dl kokosmelk
4 ss agavesirup
4 ss honning
1 ¼ dl smeltet cocosa (kokosfett)
½ ts salt
½ ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
½ ts natron
1-2 ss saft av lime, sitron eller appelsin
1 ¼ dl kakaopulver
2 ½ dl walnøttemel

* muligens kan malte linfrø erstatte chiafrø om du ikke har det.

Mal walnøtter i matmølle til du har 2 ½ dl walnøttemel og sett dette til side.

Tøm bønneboksene i et dørslag og skyll dem i vann. Legg dem noen minutter i varmt vann om de er stive. Sil dem så igjen og legg dem i matmøllen. Cocosa smeltes ved å sette glasset i varmt vann. Honning likeså om den er stiv.

Bland bønner, chiamel, stevia, kokosmelk, agave, honning og cokosa godt i matmøllen før resten av ingrediensene tilsettes og blandes godt.

Hell røren i en rektangulær form, for eksempel en 20×30 cm pyrex ildfast form.

Stekes midt i ovnen  ved 165 grader i ca 30-40 minutter. Avkjøles i formen og skjæres i ruter ved servering. Holder seg godt i kjøleskap.